Till senaste kommentaren

Nedlagt företag, enskild firma, under oktober 2016

Företaget har under de senaste åren inte haft någon verksamhet, varken intäkter eller kostnader. Till sist har ägaren skrivit om detta till Skattemyndigheten och är nu momsbefriad och har ingen F-skatt. Antar att detta blir den sista NE-deklarationen.
I sin specifikation till ägarens inkomstdeklaration har Skattemyndigheten tagit med uppgifter från föregående års NE punkt R48 underskott 2000 och "positivt fördelningsbelopp som sparas till nästa beskattningsår" ca 76000. Nu ser jag på blanketten i programmet fotnötter 4 och 5 att de uppgifterna inte behöver anges - mitt misstag - och någon expansionsfond finns inte heller. Kan jag hoppa över de här rutorna nu i denna deklaration?
 
En annan fråga: Ska bokföringsåret anges med 31 december som sista dag fast momsplikt etc. upphört eller 2016-10-12 (skattemyndighetens beslutsdag)?
Ann-Charlotte Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej, endast underskottet behöver deklareras. Underskottet får i nästa års deklaration dras av i inkomstslaget kapital i ruta 8.4. Räkenskapsåret bör anges till 2016-10-12.
  Patrick Andersson
 • Nästa år blir det alltså ingen NE?
  Avdraget i ruta 8.4 i nästa års deklaration skall det finnas beskrivet på någon K-blankett också?
  Ann-Charlotte
  Ann-Charlotte
 • Hej,

  Precis, ingen NE nästa år. Ingen K-blankett behövs däremot brukar jag rekommendera att man på sidan 2 på INK1 under övriga upplysningar anger att man gjort avdrag i punkt 8.4 avseende slutligt underskott samt anger beloppet.
  Patrick Andersson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

För att kommentera måste du ha ett supportavtal. Ange kunduppgifter