Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Min kund har fått sin deklarationsblankett via Kivra!

Hur gör jag då min kund har anmält sig till Kivra och fått sin deklarationsblankett där? Kunden har lyckats hämta den där och mailat den till mig. Jag ska göra hennes NE och filöverföra den. Jag är inte deklarationsombud. Så jag vill skicka in huvudblanketten på papper.

Kommentarer

 • Hejsan
  Det går utmärkt att använda den utskrivna huvudblanketten som du får ut från BL Skatt. Det är den manuella Inkomstdeklartionen som innehåller alla värden som får lämnas in. Har du lyckats få ut en Arbetskopia vid utskrift får den INTE skickas in till Skatteverket.
  Det är viktigt att kunden skriver på huvudblanketten innan inlämning.
  Alla våra blanketter är godkända för inlämning till Skatteverk. Skatteverket vill att byråerna ska filöverföra så mycket som det bara går. Från i år kan du även filöverföra Inkomstdeklaration 1 (som måste signeras på Mina Sidor för att den ska anses inlämnad).

  Du kan alltså filöverföra bara NE och skriva ut huvudblanketten för påskrift av kunden. Den skickar du sedan in till Skatteverket.

  Observera att du bör klicka bort bocken på Inkomstdeklaration 1 för SRU så du inte av misstag även skickar in den. Har du tagit bort den bocken så går aldrig huvudblanketten med vid en filöverföring.  Marie Isidorsson Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

För att kommentera måste du ha ett supportavtal. Ange kunduppgifter