Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Jag råkade skicka iväg blankett INK1 via filöverföring. Hur tar jag bort den?

Jag skulle bara skicka iväg blankett K10 åt min klient via filöverföringen, men glömde bocka av SRU på INK1 blanketten. Så nu gick den blanketten också iväg. Men den är inte komplett. Hur tar jag bort den? Min klient vill själv göra de sista justeringarna på sin deklaration såsom reseavdrag.

Kommentarer

 • Hejsan

  Om du råkat skicka iväg Inkomstdeklaration 1 via filöverföringen så finns det tyvärr inget sätt att "Ta bort" den.
  Filöverförda INK1:or hamnar på Mina sidor hos deklaranten. Den syns där som en huvudblankett att godkänna. Godkänns den inte där så anses den heller inte inlämnad den vägen. Naturligtvis kan man istället lämna in via e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 eller på papper.
  Marie Isidorsson Support
 • Exempel
  Jag skickar in NE via SRU och lämnar underskriven INK 1 i pappersformat till lokalt skattekontor. Jag är inte ombud för klienten. SKV godkänner INK 1 papper men hävdar att min klient måste logga in på "Mina sidor" på SKV hemsida och digitalt skriva under inskickade bilagor. Vad gäller?
  Sven
 • Hej,

  Då gäller den underskrivna Ink1an i pappersformat. Den som skickas in digitalt hamnar i ett "väntrum"/Mina sidor och anses inlämnad först då deklarationsombudet eller deklaranten signerat den. Signeras den inte så anses den inte inlämnad. Övriga deklarationsblanketter som skickas in med filöverföring anses inlämnade direkt.
  Patrick Andersson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

För att kommentera måste du ha ett supportavtal. Ange kunduppgifter