Till senaste kommentaren

Jag råkade skicka iväg blankett INK1 via filöverföring. Hur tar jag bort den?

Jag skulle bara skicka iväg blankett K10 åt min klient via filöverföringen, men glömde bocka av SRU på INK1 blanketten. Så nu gick den blanketten också iväg. Men den är inte komplett. Hur tar jag bort den? Min klient vill själv göra de sista justeringarna på sin deklaration såsom reseavdrag.

Kommentarer

 • Hejsan

  Om du råkat skicka iväg Inkomstdeklaration 1 via filöverföringen så finns det tyvärr inget sätt att "Ta bort" den.
  Filöverförda INK1:or hamnar på Mina sidor hos deklaranten. Den syns där som en huvudblankett att godkänna. Godkänns den inte där så anses den heller inte inlämnad den vägen. Naturligtvis kan man istället lämna in via e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 eller på papper.
  Marie Support
 • Exempel
  Jag skickar in NE via SRU och lämnar underskriven INK 1 i pappersformat till lokalt skattekontor. Jag är inte ombud för klienten. SKV godkänner INK 1 papper men hävdar att min klient måste logga in på "Mina sidor" på SKV hemsida och digitalt skriva under inskickade bilagor. Vad gäller?
  Sven
 • Hej,

  Då gäller den underskrivna Ink1an i pappersformat. Den som skickas in digitalt hamnar i ett "väntrum"/Mina sidor och anses inlämnad först då deklarationsombudet eller deklaranten signerat den. Signeras den inte så anses den inte inlämnad. Övriga deklarationsblanketter som skickas in med filöverföring anses inlämnade direkt.
  Patrick
 • Hej,

  Jag är deklarations ombud för alla mina kunder.

  Tycker det går väldigt bra och effektivt med BL Skatt och filöverföring för allt.

  Jag skickar in alla bilagor med filöverföring NE,N3A,K10,K4,K5,K6 m.m. via SRU och sedan när jag har överfört bilagor skriver DIREKT på INK 1 så att allt blir klart på en gång
  Då behöver inte kunden göra något själv.

  Men jag förvirras nu av att ni skriver att man ska inte ha ibockat SRU på INK1 blanketten i BL Skatt(se bilden nedan).
  Men det har väl ingen betydelse om också huvudbilaga Ink dekl 1 går iväg till Skatteverket med alla andra filer med bilagor då man ändå skriver på Ink dekl 1 sedan och får allt underskrivet, överfört, klart?
  Gör jag allt rätt?
  Jag har redan lämnat in för cirka 90-100 kunder!!TACK PÅ FÖRHAND

  Mark
 • Hejsan
  Från och med i år (Besk 2018) så måste du även bocka i vid SRU-exporten om du vill att INK1 ska skickas med via filöverföring.  Väljer du att skicka med den kan du som deklarationsombud logga in på Mina Sidor och skriva under den. Det förutsätter då att hela INK1 är komplett ifylld i BL Skatt.

  Det finns alltså tre sätt att skriva under en INK1 på:
  1. Via Mina sidor- Då ska INK1 ha filöverförts
  2. Via e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 - Då kan bilagorna filöverföras eller importeras eller fyllas i manuellt på deras e-tjänst.
  3. Via papper - Då lämnas ev bilagor in via filöverföringen för att byrån ska få byråanstånd till 17 juni 2019.

  Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

För att kommentera måste du ha ett supportavtal. Ange kunduppgifter