Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Beräkning gränsbelopp utdelning FÅAB

Har lagt upp ny privatperson i BL Skatt för att kunna beräkna utdelning i hans fåmans AB 2015-12-31. Ska bara göra K10:an så småningom för honom som ska redovisas nästa vår. Men var hittar jag den där hjälpblanketten där man beräknar utrymmet, alltså inte själva K10:an?

Kommentarer

 • Hej, jag tror du menar funktionen, enkel simulering. Den når du under menyn FÅAB och därefter knappen Enkel simulering.

  Patrick Andersson
 • OK, tack. Men vad är det för skillnad på "Enkel simulering" och den blankett som kommer upp när man på K10:an trycker på "Grunddata"? Jag blir förvirrad vilken jag ska använda och om jag måste fylla i båda ....

 • Till blanketten K10 ska knappen "Grunddata" användas. Enkel simulering är endast en simuleringsfunktion för att man ska kunna kolla bl.a. om man uppfyller lönekravet på ett enkelt sätt eller t.ex. kolla vilket utdelningsutrymme man har nästa år.

  Patrick Andersson
 • Den enkla simuleringen ger mig 78 238 kr som gränsbelopp enligt förenklingsregeln. Kan jag då välja en utdelning på t ex 50 000 kr som ligger under gränsen?

 • Har ytterligare en kompletterande fråga: Måste lönekravet vara uppfyllt även vid förenklingsregeln?

 • Hejsan Nils

  Ja du kan alltid lägga dig under med utdelning. Eller att inte ta någon utdelning alls. Du kan alltid spara ditt utdelningsutrymme till senare eller att du spar det tills du säljer dina aktier för att få en mildare kapitalvinstbeskattning vid vinst. Förenklingsregeln får man alltid använda i ett av sina bolag, och man behöver inte klara något lönekrav för att få använda den.

  Marie Isidorsson Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

För att kommentera måste du ha ett supportavtal. Ange kunduppgifter